Roland kommer till Sundsvall



En av mina favoritkaraktärer från filem Torsk på Tallin, Roland skall ut på turné!!!
Den 25 juli kommer de till Sundsvall och Södra Berget. Jag är inte  något fan av dansbandsmusik, men det vore helt klart en upplevelse att se detta uppträdande. Dock hoppas jag på att jag befinner mig på Örnsköldsviks BB då och får mig en bebis... :-)

Bild: Ticknet.se

Valborg 2009



Goddag allesammans! Idag skiner solen och det är äntligen valborg.
Jag har haltat runt på stan lite och shoppat lite nya kläder till moi, jag sväller nu...

Sedan har jag trängts med resten av Ö-viks befolkning för att inhandla lite käk till ikväll på Coop Forum. Jisses vad folk det var!
Ikväll blir det grillning, ryggbiff med klyftpotatis, rödvinssås och en grekisk sallad. Till detta kommer jag att dricka Calsbergs alkoholfria öl och göra vitlöksbröd "á la Leila".


Gårdagen tillbringades med min underbara vännina M-L och hennes två tvillingtjejer. Vi gjorde en roadtripp till Umeå, gick runt lite på stan för att sedan åka vidare till "Mitt i tuvan" och vår kära vän Britt. Jättekul att träffas alla tre samtidigt!

Nu skall jag sätta på grillen! Ha en underbar VALBORG!!!

Fridens liljor!


Bild: Googlad

Nursingwear





Jag har shoppat en ny BH, en amningsbh från AnnaCecilia. Den är jätteskön, med tyvärr inte speciellt snygg. Jag har letat runt i Ö-vik efter en snygg och skön amningsbh, men tyvärr verkar det vara omöjligt att finna. I alla fall i min storlek...
Denna hittade jag på butiken FinInUnder. Men jakten fortsätter...



BIld: Privat

Kläderna har krymt!!!








Nu när det börjar gå mot varmare tider, blir jag sugen på lite sommarkläder.
Jag provade några av mina shorts/capribyxor i helgen - men glömd det!!! Jag har passerat för stor och rund för lääänge sedan...

Dessa två mama-godingarna hittade jag på nätet och både capri jeansen och sparkdräkten kommer från mamalicious. Vill ha!


Bilder: mama-licious.com

Måndag




En är en betydligt gråare måndag som bjuds på än det underbara vädret man fått njuta av i helgen. Vi hann med en hel del ute på tomten, nu gäller det bara att få bort alla säckar med löv. Min älskling kom hem med två solstolar till mig, så att jag skall slippa bära. En på framsidan och en på baksidan, så nu kan jag lapa sol oberoende på hur solen står!

Illamåendet har varit riktigt besvärligt i går och imorse. Jag kan verkligen inte förlika mig med att jag kanske måste må så här i 3 1/2 månad till...

I morgonkväll skall jag till BB för att på akupunktur igen, så jag hoppas att jag kommer att må lite bättre efter det. Jag har svårt att avgöra om akupunkturen hjälper, för jag har vissa bra dagar, då jag inte kräks och så, men men om det är akupunkturen eller inte som gör det - ja, det vet jag inte. Hur som helst vågar jag inte sluta, för jag vill verkligen inte må sämre än så här!

Nog gnällt om detta, idag skall jag fixa naglarna! Underbart med lite vardagslyx, man behöver verkligen lite piff, när man är stor, rund och illamående :-)

Ha en fin dag!


Fridens liljor!


Bild: Googlad
 

Utedag







Hela gårdagen tillbringades ute på tomten. Krattande, lekande fikande, grillande och solande. En underbar dag, med andra ord.

Barnen vill gärna ha upp sin studsmatta, men jag har sagt åt dem att vi måste på bort alla gamla löv först. Noah har tagit detta på fullaste allvar och är jätteduktig på att kratta och plocka grenar. Vi har en silverpil på tomten och j-vlar vad den släpper grenar!!!

Idag, Söndag, är det lika underbart väder här i Ö-vik. Förhoppningsvis hinner vi kratta klart...

Ha en skön avslutning på helgen!


Fridens liljor!



BIlder: Privata

Lördag




Igår kväll kom min älskling hem med denna vackra bukett till mig! Han har varit borta på jobb i några dagar och nu är hela familjen samlad igen.
Gårdagen ägnade jag åt att tvätta, så nu är snart alla vinterkläder borta. Här tvättar vi bort vintern..

Idag strålar solen ute, det är riktigt varmt och skönt och jag tror bestämt att det blir grillning ikväll!

Ha en underbar vårlördag!


Fridens liljor!

Bild: Privat

Rockens tid är förbi...



             Till mångas lättnad är Hans numera kortklippt.


Hans som vägrat att klippa sig sedan december, bestämde sig igår kväll. Nu skall det bort! Han har sparat ut håret, för att han vill se ut som en riktig hårdrockare, en i Heat.
Av någon anledning ändrade han sin åsikt i går och sagt och gjort - vi åkte till frisören.
Hans är en man som vet hur han vill ha det. Han instruerade frisören om att det skulle vara kort bak och på sidorna. Sedan skulle det vara Spikes uppepå. Han skulle ha en blå rand i mitten och silverfärg på sidorna...
Killen som klippte honom såg smått förvirrad ut. Men han fick som han ville så när som på silverfärgen, som han inte hade. Han fick hålla tillgodo med lite silverglitter istället.

Nu ligger grabben och sover, men han var orolig för om han skulle förstöra frisyren under natten. Man vill ju se cool ut på dagis!!!



Fridens liljor!


Bild: Privat

Vårdag





Idag skiner solen och jag hoppas på en riktigt varm dag. Jag har en del projekt att ta i tu med för att få plats med alla grejer vi fått med från vårt hus i Sundsvall. Min käre far kommer och hjälper mig :-)

I eftermiddag ska jag på försäkringskassan för en möte angående sjukskrivningen. Ska bli spännande och se vad de har att säga...

Nu är det dags för frukost nr2,den första fick jag inte behålla, i vanlig ordning.

Ha en toppendag!


Fridens lilor!


Bild: Googlad

 Nu börjar stressen över allt man bör göra på tomten

Besök hos MVC




I går besökte jag barnmorskan för den sedvanliga 25 veckors kollen. Mina egna värden var väl inte på topp, dåliga blodvärden och lågt blodtryck trotts att jag äter blodtryckshöjande. Men det är väl inte konstigt när man mår som jag gör.

Lilla Liv däremot, har det bra, och det är ju det viktiga. Hon växer som hon ska och hade en lugn vilopuls på 130 slag i minuten. När barnmorskan mätte magen var den strax över mittenlinjen, så så liten kan hon ju inte vara längre. :-)

Bilden ovan är ett impulsköp i helgen. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa denna bedårande lilla vinterjacka, då den på rea inte kostade mer än en femma och en fimp.


Fridens liljor!


Bild: privat

Vecka 25





Mitt lilla Liv är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Hon kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Hennes benkärnor blir hårdare. Livs livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.
Hon gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Liv -  har vakentid då jag lägger mig för att sova. Kan jag ha en till nattbebis i magen???

Fridens lilor!

Bild: Googlad

Hej då S-vall...


Noah och Hans äter lunch på IKEA.

I helgen har vi hunnit med en hel del. Hela familjen åkte ned till Sundsvall. Pojkarna fick möjlighet att träffa farmor och farfar och umgås lite, och vi lite äldre hade fullt upp med att packa ned och tömma huset. Oj, vad mycket skräp man har!!!
Sedan måste erkännas att jg och min sambo inte har samma syn på vad som är skräp. Det jag vill slänga vill han ha kvar, och tvärtom, mest tvärtom faktiskt...

Det känns lite vemodigt att lämna huset definitivt, men det känns ända bra att pojkarna fick vara med när vi tömde det sista. Eriks bror med flickvän skall som sagt låna huset över sommaren, och sedan säljer vi iväg med till hösten.

Gårdagen ägnade jag åt att gå igenom kartonger, i sakta mak. Bäckenet säger ifrån om jag är igång för mycket. Men peppar, peppar, så har jag faktiskt haft en hyfsat bra helg, illamående mässigt.



Fridens liljor!



Bild: Privat

Lördag morgon




Vart tog tiden vägen???
Slog upp mina violblå vid åttatiden av att solen lyste in genom sovrumsfönstret. Underbart!
Vände mig på andra sidan, skulle bara dra mig någon minut...och vaknade sedan halv tio!!!

Idag tar jag med mig mina ljuveler och åker till Sundsvall!
Vi har ett hus att tömma, såååå dumt att inte ha gjort det för länge sedan. Eriks bror med sambo, kommer att låna huset över sommaren, så nu är det till att få fingrarna ur och rensa...vi har ju bara bott här i Ö-vik i några år...

Förhoppningsvis hinner jag med en repa på IKEA också, jag skulle vija spana in deras badrumsböbel Godmorgon.

Ha en toppenskön lördag.

Fridens liljor!



Bild: Googlad

Ensamma mamman...

middagsmat


Här sitter jag ensam i mitt gula hus, ja så nära som på hunden då....
Grabbarna har följt med hem till mormor och B.O och Erik är i Sundsvall och jobbar.
Man kan tycka att det borde vara skönt att vara för sig själv, men det saknas något...
Inte är det kul att laga mat till sig själv heller, det blev omelett och sallad till middag.

Denna vecka har jag varit och fyndat lite på stan, annars har veckan varit lugn. Min kära gravida vännina B. har varit och besökt stan, det är alltid lika kul att träffas, trotts att det ibland är långt mellan gångerna.
Hon skall föresten få barn en vecka före mig, och hon har fortfarande magrutor på magen!!!
Jag känner mig som en uppblåst ballong om man jämför mig med henne. Skall föresten försöka knäppa kort och lägga upp en magbild på bloggen.

Denna kväll avslutas med ett bad, sen blir det lite filmtittning i sängen.

Fridens liljor!



Bild: privat

Dagarna som gått



Middag hos mamma...

Middag hos mamma

Påskmiddag hos mamsen







Påsken har till stor del bestått av att äta en massa godsaker och umgås med nära och kära. De översta bilderna är knäppta hos en påskmiddag hos min mamma. En underbar påskbuffé med mammas goda mat.

Jag har även hunnit med att ha mina kusiner med familjer hemma hos oss. Mådde inte så helbra i lördags, så tyvärr glömdes kameran bort helt medan de var här.

På söndagen fick vi även besök av farmor och farfar samt Eriks bror med flickvän. Återigen en massa god mat. Erik hade förvarnat dem att jag inte åstadkommer så mycket i matlagningväg när  jag mår illa, så de hade hela påskbuffén med sig! Snacka om lyx, ha middagsgäster, men inte behöva laga någon mat. Det enda vi bidrog med var potatis och ägghalvor...
Jag och grabbarna hade påskpysslat en del och gjort marsipan kycklingar, så dessa använde vi att garnera en påsktårta a lá Nordström. Sockerkaksbottnar, jordgubbsmousse, och chokladglasyr...

Jag läste någonstans att påsken har gått om julen, när det gäller hur mycket godis vi smäller i oss, och jag tror dem! Mitt blodsocker har åkt berg och dalbana hela påskhlgen pga alla sötsaker man tryckt i sig.

Jag hann även med ett besök på förlossningen på skärtorsdagen.
Efter att ha gjort några ärenden på stan fick jag hiskeligt ont i livmodersregionen. Dedt känns som om något därinne sticker i mig som knivar. Jätteont gör det.
Glömde att köpa hem potatis till kvällens middag, men beslöt mig för att åka hem och vila en stund för att detta skulle gå över. Noah och Hans fick sina påskägg fullproppade med godis, och jag la mig för att vila en liten stund. Men det onda fortsatte, klockan började att närma sig middagsdags och jag hade lika ont och ingen potatis...
Jag brukar inte ringa sjukvården det första jag gör, men eftersom jag varit gravid två gånger tidigare och inte känns något liknande blev jag orolig. Sagt och gjort - jag ringde sjukvårdsrådgivningen. De kontaktade förlossningen och tyckte att jag skulle komma in.
Hemma sitter jag med två barn, som inte ha fått någon middag bara en massa godis och Erik jobbar. Jag ringer min mamma som kommer ner och ställer upp som barnvakt medan Erik stänger butiken tidigare och kommer hem för att följa mig.
På förlossingen är de jättegulliga, en läkare undrsöker mig och ser med ultraljud att lilla Liv har det bra därinne. Summa summarum: Det onda beror nog på mitt dysfunktionella bäcken som jag skadade när jag ramlade!
Det känns skönt att veta att inget är fel på bebisen, men jag hade inte riktigt planerat min skärtorsdag så här...

Påsken är över för denna gång.
Den har varit intesiv, man vill hinna med mycket på några få dagar. Men jag har fått umgås med goda vänner och det känns viktigt.

Hoppas att ni haft en trevlig påsk!

Fridens liljor!


Bilder: privata

Glad Påsk!









Denna vecka har inte varit en bra en för mig, illamående och en oändlig trötthet.
Men nu mår jag bättre!!! Noah och Hans har fått sina påskägg, och nu skall vi försöka oss på lite påskpyssel...
Hoppas att ni får en HÄRLIG påsk med mycket god mat, och ni får umgås med dem ni tycker om!!!


Fridens liljor!





Bilder: Privata

Långt bort...





Helgen har satt sina spår, jag har varit sänkt hela dagen. Illamåendet är värre än på länge och jag är så TRÖTT.
Jag har inte gjort något vettigt på hela dagen, och när jag skulle hämta grabbarna på dagis/skola så fick de inte ta med några vänner hem. Jag orkade helt enkelt inte ha mera barn i huset än mina egna.
Jag har dock lovat att båda ska få ta med vänner hem imorgon. Så hoppas, hoppas att jag mår bättre då.

Mitt lilla Liv i magen, har haft många workout-pass idag och det är underbart att känna att hon lever och utvecklas!

Här i Norrlandskusten har det varit grått och kallt hela dagen, och lagom till kvällen kom snöflingorna dalande. Inget vårväder här inte!
Jag kan ändå inte låta bli att kika på somriga plagg på mina favoritnätshoppar.

Denna jeanskjol var jättesnygg och jag hoppas att det inte är allt för långt bort att man kan få gå sommarklädd.

Nu avslutas kvällen med CSI och Ballar av stål.


Ha en underbar kväll!


Fridens liljor!


BIld: Asos.com

Ofrivillig sovmorgon




Det som inte får hända - hände.
Idag försov vi oss! Inte barnen, utan vi vuxna. Varken Erik eller jag hade vaknat av väckarklockan och när vi tillslut slår upp våra violblå, står kloclan på strax efter nio!!!
Barnen sitter uppe, påklädda och ritar och tittar på TV, utan en tanke på att väcka oss...
Sen blev det full fart, oj vad effektiv man kan bli när man måste.

Erik har jobbat alldeless för mycket, och jag blir jättetrött av mina "illamående mediciner", så vi får väl skylla på det...
Erik och grabbarna rusade iväg för en stund sedan och nu skall jag försöka få i mig lite frukost, mår verkligen inte bra idag, förmodligen pga. stressen på morgonen.


Fridens liljor!

Bild: Googlad

Helgen närmar sig sitt slut...


Noahs lag kämpade tappert men slutade på en fjärdeplacering. Jag tror att de flesta barnen kände sig nöjda, och det är ju det som är det viktigaste!

Erik som kom hem från jobb i Sundsvall, mötte upp oss inne i stan och vi firade familjesammanskomsten med en middag på Olearys. Onyttigt, men mycket gott och det är alltid skönt att slippa känna doften av matos innan man skall äta...
...det är liksom större chans att jag får behålla det då...

Nu blir det kvällsmys i soffan och Van Veeteren som underhåller oss...


Fridens liljor!

Gladiator



Gladiator Heels

Fjolårets trend med gladiatorsandaler fortsätter även i år och dessa Gladiator Heels från Asos gillar jag skarpt. Jag börjar redan få problem med att gå i högklackat, så jag tror att jag nöjer med mig mina gladiatorsandaler - utan klackar!



Bild: Asos.com

Först kakfrossa, sen bränna kcal...


En glad Sara efter vår härliga sockerkick på kak-och tårtbuffén...



Igår var jag, Noah och Hans på kak- och tårtbuffé tillsammans med min kära mor, min gode vän Sara och hennes två barn Gabriel och Rasmus. Det är en årlig tillställning som innebär hur mycket godsaker som helst, och man får äta obegränsat. Ett himmelrike för barnen med andra ord...
Jag hade med mig kameran för att ta bilder på alla go´saker, men glömde bort det, (får skylla på graviditetshormonerna) var nog mer koncentrerad på att få i mig tårta :-)

Efter att ha laddat med massa snabba kolhydrater fortsatte vi vidare till Noahs fotbollscup. Noah spelade bl.a. målmakt och gjorde många snygga räddningar. Färjans Indianer kämpade tappert och med resultatet att vi skall tillbaka i kväll för att spela om 3-4 plats i vår grupp.





To be continued...


Bilder: privata

Rosa toner





Ååå, vad mycket fina klänningar som kommit in på web-shopparna den senaste tiden!
Jag fullkommligt älskar klänningar och denna är en av favoriterna jag hittat. En härlig chiffongklänning i lager på lager från Nelly. Jag gillar den gammelrosa tonen och tycker att det svarta bratt bandet som kryts under bysten bryter av på ett stilfullt sätt.

Vill ha.

Fridens liljor!


Bild: Nelly.com

Noahs shopping






Idag har jag och Noah trotsat vädergudarna och halkat runt på stan för allt shoppa lite grejer tlll morgondagens fotbollscup. Temat är gula indianer, och vi kom hem dessa ateraljer...
Påskgul T-shirt, påskgula fotbollssockar, påskfjädrar - gula förstås och lite teatersmink, samt ett par benskydd.
Nu återstår bara att klura ut hur jag skall få fast dessa fjädrar på hans huvud...

Kvällen middag bestod av en sedvanlig tacobuffé á la Nordströms och vi har mätta och belåtna spelat Dino memo till tonerna av Så ska det låta!


Ha en skön avslutning på denna kväll!

Fridens liljor!



Bild: Privat

Fredag



Mitt lilla liv i magen snurrar, sparkar och rör sig en hel del nu. Det är underbart, att känna att det finns någon därinne, som växer och frodas.
Det får en att känna sig bättre till mods trotts det här j-vla illamåendet som inte släpper.
Jag känner ingen verkan av akupunkturen ännu, men har inte gett upp hoppet...

För några dagar sedan fick jag blombud av en närstående. En vacker gerberadbukett och ett krya på dig kort,jättefint, omtänksamt... När jag ringer personen för att tacka, så kläcker denne ur sig att hon funderar på om min bebis i magen, verkligen mår bra därinne, om den kan vara handikappad eller skadad, pga att jag mår så illa!!!
Ok, det var en fin tanke med blommorna, men jag hade kunnat vara utan dem och de dumma kommentarerna. Jag har inte kunnat släppa tanken sedan dess...

Nog gnällt om detta, idag skall jag in till stan och göra några ärenden. Fotbollsbenskydd och indianklädsel står på todo-listan.

Kul att komma ut och träffa lite folk, jag hoppas att det går lite bättre idag än förra gången. I onsdags slutade stadsturen med att jag fick skynda mig hem och åka gustavsbergaren ...

ha en bra start på helgen!


Fridens liljor!


Bild: Googlad

1 april, april...





Jag brukar alltid gå på ett par nitar denna dag. har suttit och spanat in både lokalpressen och Nyhetsmorgon med inte hittat någon sam scam ännu.
Sedan brukar jag alltid gå ett och annat aprilskämt på jobbet, men eftersom jag är hemma och sjukskriven nu så kanske jag klarar mig ifrån det hyfsat i år.

Idag strålar solen, kanske, kanske, för att Burger King kommer till stan just idag! Det är en stor dag i Ö-viks historia, sedan vi tappat McDonalds har det helt enkelt inte varit kul att äta skräpmat iform av hamburgare...

jag har blivit ordinerad att promenera så mycket jag kan av min läkare, men med detta bäckene har det inte blibit mycket...det tar liksom emot...nu ska jag i alla fall hänga på min gode vän M-L på stan så att man kommer ut lite och rör på sig. Börjar känna av en viss lappsjuka nu...


Kommer du att lura någon idag?


Fridens liljor!



Bild: Privat