Dagarna går






Dagarna går och det känns som om man bor i en liten bubbla. Sedan Liv kom till världen har hela familjen varit tillsammans och njutit av varandra. Vi tar dagen som den kommer, vi går och lägger oss sent och vaknar hela familjen av och till på nätterna. Jag känner mig trött, väldigt trött, men med en innre ro som jag inte har haft på länge. Jag är lycklig. Jag har vunnit högsta vinsten ännu en gång. Ett friskt och alldeless perfekt barn ligger i min famn!
Med tanke på allt som varit under graviditeten känns det som ett miakel...

Nu har mitt lilla hjärta hunnit bli tio dagar gammal och äntligen har hon börjat att öka i vikt som hon ska.
I början av veckan var Liv nere på en matchvikt på 2590 gram och vi blev helhispiga. Efter detta har vi köpt en babyvåg och mäter henne före och efter varje amning för att se att hon får i sig det hon behöver. Jag känner mig lite som en mjölk-ko, då vi försöker få i henne så mycket som möjligt, och den största tiden på dygnet så ammar jag...

Men vi har fått lön för mödan. Liv klättrar sakta med säkert uppåt på vågen, medans hennes mor tyvärr inte gått ned speciellt mycket i vikt sedan förlossningen...
Jag måst komma igång med powerwalks igen så att även mamma fixar formen. :-)

Time to feed again!


Fridens liljor!



Bild: Privat

Ett mirakel



Min långa frånvaro från bloggen beror på att jag tillbringat nästan två veckor på sjukhus. Jag åkte in till förlossningen i Umeå den 11 juli, med otroliga smärtor, och när sedan Ö-viks förlossning öppnade en vecka senare fick jag komma hem till Ö-viks BB. Mitt lilla Liv i magen låg fortfarande i säte och tryckte förmodligen på något som orsakade smärtorna. Efter ett misslyckat vändningsförsök, togs beslutet att hon skulle födas med kejsarsnitt ett par timmare senare.
Jag måste erkänna att jag var hysterisk och hade dödsångest på operationsbordet, men resultatet var värd all möda!!!
Slutligen, den 20 juli, resulterade detta i en alldeless perfekt liten prinsessa, född i vecka 37+1 och med en längd på 49 cm och en matchvikt på 2860 gram.

Hennes namn är Liv Vilja Mi-Rakel och hon är underbar!

Återkommer...


Bild: Privat


Seg idag


 
Mina fynd på Triumph

Idag mår jag som en råtta, var uppe och kräktes en massa i natt, och jag somnade nog inte förrän efter fyra. Har inte gjort något vettigt alls idag... Går mellan sängen och soffan och sängen och...


Igår åkte jag in till stan för att byta en skål jag fått i present, men jag passade även på att strosa lite i butiker för att slå ihjäl lite tid. Då sprang jag på dessa två amnings-BHar på Triumph. Jättefina, jättesköna och jättebilliga på rea - ett toppenfynd med andra ord. Jag har letat med ljus och lykta, både i Ö-vik och i andra städer, efter snygga amnings-BHar i min storlek men inte hittat några tidigare.

Gårdagskvällen avslutades med en god middag med Erik på Olearys.

Hoppas din dag är bätte än min!


Fridens liljor!




Bilder: Privata

Fredag



 
Bilder från vår skogspromenad i förrgår

Idag blåser det nästan stormvindar ute, och regnet det öser ner. Det känns faktiskt riktigt gruvsamt att gå ut på en promenad med Tova...

Igår träffade jag barnmorskan, lågt blodtryck (105), låga blodvärden, ja, inget nytt vi provtagningarna alltså. Det lilla LIvet växer som hon ska, men hon bokade ändå en tid åt mig till läkaren nästa torsdag, med tanke på att hon ligger i säte.
Hon berättade även att om vattnet skulle gå nu, innan torsdag så ska jag lägga mig ner och ringa ambulans pga att inget huvud finns fixerat, och då skulle allt fostervatten rinna ut...!!!
Det känns ju betryggande när Ö-viks BB inte ens har öppet....NOT!
Den här sätes-grejen tar upp alldeless för mycket av mina tankar just nu. Jag har varit helt inställd på att föda vaginalt, och att det hela skulle gå som en dans. Nu kanske de måste plocka fram kniven, och sprätta upp magen för att jag skall få se mitt lilla liv. Jag blir illamående av bara tanken.

Igår kväll, åkte jag med min älskling ner till Sundsvall, då han hade några jobbärenden dit ner. Inte helt bekvämt att sitta stilla i en bil i dryga fyra timmar med denna mage, men vi fick lite tid tillsammans :-)

Nu skall jag ut i regnet!

Ha en toppenstart på helgen!


Fridens liljor!



Bild: Privat

Funderar på att "gadda" mig igen



För drygt tre år sedan gjorde jag min första och enda tatuering. Jag tatuerade in permanent övre och undre eyeliner. Detta har med tidens tand bleknat, och jag skulle vilja fylla i det lite... När jag tidigare idag var inne på skönhetssalongens hemsida, så såg jag att om man bokar en korrigering inom fyra år efter tatueringen så skulle det bli mycket billigare.
Väntar man längre får man betala för en helt ny pigmentering.

Hmm... Det tål att tänkas på... Nu gjorde jag detta i Sundsvall, och där bor jag ju inte kvar längre, så vi får se hur man får ihop det...

Detta är ilandsproblem på hög nivå.


Fridens liljor!


Bild: Googlad

Morgonstund




Godmorgon, om än en något sen morgon...
När barnen är utflugna så passas det på att ta en rejäl sovmorgon må ni tro :-)
Jag är uppe och springer på toa 4-5 ggr per natt så denna sovmorgon välkomnas av både kropp och själ.

Igår kväll pausade jag packandet av BB-väskan, då jag fick beslutsångest, och mumsade jordgubbar framför TVn istället.
Gubbarna som blev över, blir min frukost idag tillsammans med lite turkisk yoghurt och vaniljpulver. Gott som en efterrätt, men utan en massa onödligt socker...

I eftermiddag skall jag på besök till barnmorskan, och då får vi se vad hon säger om det lilla Livet i magen som inte har lust att ligga upp & ner...
Vid båda mina andra graviditeter brukade jag ligga och titta på magen och skådespelet med fötter som trycks ut och sparkas. Det har jag än inte fått se av mitt lilla Liv. Det enda jag ser är en stor bulle som höjer och sänker sig ibland. Jag undrar om hon är lika tjurskallig som sin mor...:-)


Ha en bra start på dagen!


Fridens liljor!


Bild: Privat

Nu packar jag...





Eftrerson jag är ensam hemma och inte har annat för mig, har jag nu börjat att packa BB-väskan...
Tvättmaskinen går för fullt, alla bebiskläder tvättas och sedan är jag redo!
Frågan är bara vad jag skall ha med åt mig själv..? Återkommer med en uppdatering...

Har precis kommit hem från en skogspromenad med Tova, och det är så underbart med alla lukter i skogen precis efter att det har regnat. Solen skiner nu och det är 19°C, så det börjar ta sig igen.
Jag har ett bra luktsinne i vanliga fall också, men nu i gravidtider är det utöver det vanliga :-)


Nu skall jag hoppa i duschen, för sedan kommer min kära mor och vi skall göra stan osäker.

Ha det gott så länge!


Fridens liljor!


Bild: Googlad

Ensamma mamman...



Sitter hemma och tittar ut över havet - ensam! Regnet det öser ner och jag saknar redan "männen i mitt liv"...
Jag är så gräsäka att det är gräsligt, Erik jobbar till sent och mina små män kommer att vara ute på vift i en hel vecka..! Farmor och farfar kom och hämtade dem idag och de skall tillsammans semestra med husbilen. De var överlyckliga när de äntligen kom, för de har räknat ned till detta datum i över två veckor.

Efter att ha vinkat iväg mina ljuvlingar, så begav jag mig in till stan för att göra ett kort besök på Cubus. Förra veckan när jag var nere i Sundsvall, shoppade jag ett gäng Sloggi trosor på Cubus där nere, och gissa om jag blev förvånad när jag kom hem och såg att i varje liten kartong så fanns det stora stöldbölder fasthäftade i trosan!
Helt otroligt att de måste stöldmärka trosor, men det beror väl på att de finns så många puckon därute som inte kan skilja på mitt och ditt...
Jag hann även med att besöka några andra affärer, och hittade ett par byxor, som jag hoppas ska passa mig efter förlossningen. Jag har ju ökat några storlekar så de byxor jag har i garderoben här hemma kan jag glömma de första månaderna.

I min ensamhet har jag nu suttit och tröstätit en massa finskorpor till mitt the, och nu ska jag försöka göra något vettigt av min gigantiska sockerkick...

Ha en fortsatt trevlig, om än blöt, tisdagkväll!



Fridens lijor!

Bild: Privat

Måndag igen


Porto Go

Värmen är som bortblåst, ynka 14 °c idag och grått, grått på himlen. Jag har varit och fixat mina naglar idag, så nu är mina händer vackra igen. :-) Det känns som om det kommer att dröja ett tag innan nästa gång...

Igår gick jag in i vecka 36, och nu vill jag verkligen bara att tiden skall gå fort fram så jag får träffa mitt lilla Liv i magen, och må som en människa igen. Förlossningen här i Ö-vik har semesterstängt t.o.m. 16 juli, men jag kan gärna tänka mig att förlossningen startar den 17:e!!!
Fast då bör hon ju har lagt sig med huvudet nedåt först förstås, för att föda ett barn i säte med ett sprucket bäcken - ja, det gör jag inte. Då får de sprätta upp mig istället, fast det vill jag ju inte heller...!!! Näe, usch, man har alldeless för mycket tid att fundera på. Jag skall träffa barnmorskan på torsdag, så vi får se vad hon säger...

Nu har jag äntligen fått hem min vita Porto Go! Vilken underbar liten maskin. Snygg, stilren och med ett fantastiskt ljud. Kan varmt rekomenderas. Priset på den lilla godingen här länge legat kring 2 500:-, men jag köpte min på kampanj för 990:-. Vilken prisjägare jag är!!!


Ha en toppenmåndag!

Fridens liljor!



Bild: audiopro.se

Oj!!! vilken värme...

Att man har en liten person till att bära på och en viktökning på nära 20 kg gör ju inte direkt att det känns svalare ute desa dagar... :-)

Här kommer en liten uppdatering i bild och ord:

Dagarna har flutit på och jag har kämpat mot både illamående och värmeslag, men visst har det varit ett UNDERBART väder!?

Vi har varit ute i Nordingrå och badat och njutit i fulla drag. Det var faktiskt medelhavstemperatur i havet i vår långgrunda vik. Vi har haft en hel del trevligt besök ute i Herrgår´n; morfar Lelle har varit där i flera dar, Kusin vitamin Ann och Anders med barnen Hanna och Maja har varit och hälsat på och nu senast min bror med sina barn, Alma, Linnea och Viktor.

Ö-vik har även hunnit avverka en Hamnfest, som vi besökte en kväll för att grabbarna skulle få se och lyssna på The Poodels samt även äta en del onyttigheter och åka lite karusell...
Vi har även hunnit med ett besök till Gideå och Skallbergsgrottorna. Vägen uppför berget var kämpig, men väl uppe njöt vi av den fantastiska utsikten. Erik var inte helt nöjd med tanken att vi skulle klättra med våra grabbar nerför en 70 meter djup skreva, så vi fuskade och gick bara en liten bit ned i grottsystemet. Men nästa år så..!

Under en shoppingtur till Sundsvall hann vi även med ett besök på förlossningen där nere. Det var falskt alarm, men tyvärr fick vi återigen bekräftat att mitt lilla Liv, ligger i säte. Och hon verkar inte ha en tanke på att flytta sig... :-(

i fredags hade jag besök mina älsta vänner M-L, Sara och Britt med sina familjer.Vi hade hoppas på ett grillparty ute på den nya verandan, men vädergudarna höll inte med och vi trängde ihop oss inne istället. Jättekul med så många härliga vänner hemma samtidigt!!!

Igår fyllde jag år, fick en massa fina grattulationer och presenter, och hann även trycka i mig en hel del onyttigheter. Dagen avslutades med ett besök på Skulefestivalen där vi såg Nordman och Euskefeurat. En lyckad dag med andra ord!

 
Middagsmys i Norrfällsviken


 
 
Skallbergsgrottorna var inte riktigt Eriks grej...


 
 
 
Familjebilder i Gideåskogen

 
 
 
Nordingrå!!! Ett ställe att trivas på...



 
 
 
Badbilder; även valrossen fastnade på bild...

 
Mina coola grabbar på Hamnfesten

 
 
2009 års Skulefestival! Myyysigt...



Tack vänner för en jättetrevlig grillkväll!





Idag skall vi bege oss till min moster i Landsjö.




Fridens liljor!


Bilder: privata