Vilka dagar!!!Vilket underbart väder vi haft i helgen! Riktig högsommarvärme med medföljande mygg :-)

Igår var vi bortbjudna till M-L och Fredrik på grillparty. Härligt med mycket god mat och dryck i goda vänners lag...
Man fick nästan lite "utlandskänsla" när vi satt i solen och värmen och mumsade på den goda maten. Strax efter efterrätten kom även myggen fram , och då - kände man verkligen att sommaren var här! Irriterande, men på samma gång härligt.

Mitt lilla Liv lever rövare i magen och jag har haft kraftigt med förvärkar hela helgen. Det är ingen toppenkombination med illamående och kräkningar vill jag lova. Det ena ger det andra, lite som hönan och ägget... 

Erik och pappa har varit jätteduktiga i helgen, och nu har  vi faktiskt fått upp halva golvet på verandan. Det blev så bra att vi nu på allvar funderar på att fortsätta bygga veranda lika långt åt andra håller också  på en gång.
Mycke vill ha mer, eller?
Så här långt har "vi" hunnit i helgen, halva golvet lagt...


"Gubbarna" planerar det fortsatta bygget...


Jag och magen vilar ute på den nya verandan...Hoppas att ni haft en lika underbar helg som jag!


Fridens liljor!


Bilder: Privata

Tipsigt
Igår åkte jag och min gode vän M-L förbi Rusta, och jag gjorde några riktigt bra fynd :-)

♥ Garnier solskyd 50+ till barnen 59:-
♥ Rosa Turbanhandduk i microfiber 29.90:-
♥ Rosa ansiktsrengöringsduk i microfiber 9.90:-

Skynda fynda - annars, någon annan hinna före...


Ha en toppelördag!


Fridens liljor!


Bild: Privat

Fluff i badrummet
Vill du fluffa till badrummet? Ja, då finns detta toalettpapper att köpas hos Fluffbabes.com. Det är inte bara snyggt, det doftar gott också. En aning dyrare än Lambis dock 99:- för ett sexpack...
Jag skulle vilja ett rosa sexpack till dasset i Nordingrå. :-)


Fluffbabes.com, en rolig nätbutik som har en massa saker som man inte visste att man behövde innan...


Fridens liljor!


Bild: Fluffbabes.com

Projekt; Veranda är igång!

Nu har vi äntligen inlett projekt; Bygga veranda!!! Jag och Erik har tillsammans med min käre far åkt omkring nu på morgonen och köpt brädor, stolpar, trall, skruv osv. så nu känns det som om vi inte är långt borta. Tidsoptimist som jag är...
Väderfolket har ju lovat bra väder, så det är bara att hoppas att de håller vad de lovat så att vi kan sätta igång med byggandet så fort som möjligt.
Eller ja, vi och vi... jag hoppas att jag kan vara till någon nytta ialla fall.

Solen lyser, jag har fått behålla frukosten och det är fredag - vad kan man mera begära?! :-)

Ha en skön början på helgen!


Fridens liljor!Bild: Googlad

Sussie goes Sporty
Jag använder vanligtvis i.d. makeups foundation, men jag har länge varit sugen att testa Make up Stores Sporty Foundation.  Ikväll var jag tillsammans med min underbara M-L på clubb-kväll hos Make up Store i Ö-vik. Jag slog till och köpte just denna foundation, och det skall bli spännande att få testa den i morgon!

Nu är jag dötrött och skall krypa upp i soffan och vänta på att min älskling kommer hem.

God kväll min vän.

Fridens liljor!


Bild: MakeupStore.se

En bra startIgår kom min DVD med Gravidyoga från Amelia med posten!
Självklart blev jag tvungen att prova i morse. Den innehåller både längre och kortare pass samt andningspass och avslappning. Jag gick ut lugnt och provade ett 15 minuters pass. Det var ett tag sedan jag utövade yoga och det kändes!
Man känner sig inte mindre osmidig efter detta...men det känns skönt!
Nu skall jag ge detta ett ärligt försök och göra minst ett 15 min pass om dagen fram till att Liv bestämmer sig för att titta ut.

Ha en toppen dag idag!Fridens liljor!


Bild: Privat

Sött i spjälsängenJag har inte börjat ta tag i att iordningställa lilla Livs rum ännu, men jag hittade detta underbara bäddset från Lundmyr of Sweden.  Känner på mig att det skulle passa finfint i hennes lilla vita spjälsäng!
Finns hos Babyshop för strax under 600:-, de har förövrigt fri frakt på alla ordrar i Sverige under hela maj månad. Så det är bara att passa på.


Fridens liljor!

Bild: Babyshop.se

Update

Det var ett tag sedan sist, men illamåendet och tröttheten slog till kraftigt. Vädret har varit gudomligt, soligt och varmt, men jag har mest legat inne i soffan och tittat ut på det fina vädret...
Då jag mått som jag mått har det blivit en hel del snabbmat, men vi har även upptäckt en ny restaurang här i stan som serverar jättegod mat, Restaurang Safari. Kan verkligen rekomenderas!

Här i stan var det vårmässa förra veckan och grabbarna uppskattade Hemvärnets uttällning, då de även bjöd på åkturer med bandvagn. Jag åkte också med, men blev varse att jag nog inte skulle ha tagit på mig säkerhetsbältet som gick precis över magen... :-)

Det possitiva i kråksången är att sjukvården nu verkar ta min situation på allvar. Det har ju bara gått 6 månader...!!!
Förra veckan lämnade jag 5 rör blod för att kollas upp. Det har kollat med ultraljud och konstaterar att min enda njure är lite sisådär med, samt att bukspottskörterln inte är på topp.
Jag har även hunnit med att undersökas på öronmottagningen, för att se om jag hade problem med några "öronkristaller" som hamnat fel och därför lett till kraftigt illamående - så var inte fallet. Mina öron fick toppbetyg.
Igår var jag återigen in på sjukhuset för att lämna ytterliggare 7 rör med mitt ädla blod. Här skall det kollas!
Fastän jag nu har "vant" mig vid att illamående är det normala så hoppas, hoppas jag att de kan hitta kärnan till detta och göra mig fri från detta se sista två månaderna.
Det vore ju toppen om man fick juta av graviditeten de här två sista månaderna!

Som plåster på såren för allt illamående har jag tröstshoppat.
Jag har köpt mig själv ett halsband, en bola. Den är jättefin och låter ljuvligt.
Bola, även kallad graviditetspingla, änglapingla eller änglaklocka och är ett vackert gravidsmycke. Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket lånt ner på magen kan barnet höra ljudet.

Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.
Voila!!! Min Bola!!!


 

Som ni ser, en hel del slisk...
Grabbarna åker bandvagn på ÖrnExpo

Fridedns liljor!Bilder: Privata

Ha begärJag gillar Eva Solo och dessa självbevattnande örtkrukor ha jag suktat efter länge. I mitt kök skiner solen hela dagen, så mina örter dör på löpande band just nu...
Jag älskar att ha färska örter hemma, jag har det på allt, i grytor, sallader, på mackan, ja iblad kan jag tom. gå och käka lite direkt ur krukan.

Vårt sommarprojekt; projekt bygga en veranda är i planeringsstadiet ännu. Men vi har nu fått ok, från grannarna så nu är det bara själva bygglovet som saknas. När den är byggd hoppas jag på att kunna ha lite örter även där...


Fridens liljor!


Bild: Evasolo.com

Min Mazda är trasig!

Min lilla "rallybil" är trasig igen!!!
För att vara bara drygt ett år gammal har vi haft väldigt mycket problem med den. Denna gång är det någon drivaxel bak som måste bytas, och de kan de inte göra förrän tidigast fredag. Killen som jag pratade med på verkstaden tyckte inte att jag skulle köra allt för mycket med den innan. Näe, vi bor ju bara i Norrland! Jag har ju bara ca en mil in till stan...

Well, well, stannar den så är det väl bara att ringa bärgaren...

Igår gav vi oss återigen ut till ett soligt Höga Kusten och vår lilla oas. När vi kom fram var det 16 °c varmt och vindstilla. Grabbarna ville så gärna bada, men båda är förkylda så det var det inte tal om. Fast vattnet var faktiskt inte så kallt som jag trodde när jag plaskade med händerna.

Hoppas att ni haft en lika underbar helg som jag.

Trevlig måndagkväll på er!


Fridens liljor!


Bild: Googlad

Fösta turen til Herrgårn


 
 

Idag trottsade jag illamåendet och åkte ut till Noringrå och Herrgårn med grabbarna och min käre far. Innan vi for mådde jag så illa att jag trodde att skulle bli tvungen att kräkas i bilen, men vi klarade oss utan den oanngelägenheten...

Väl framme vär det väl värt mödan! Att vara här ute är verkligen Balsam för själen, och det härliga är att hela familjen verkligen älskar stället lika mycket. Grabbarna sprang och lekte vid vattnet och i skogen och pappa och jag planerade för lite röjning på tomten. Tova badade det första hon gjorde och sedan tog hon ett dopp lagom till att vi skulle åka hem, så vi fick åka med ett blöt hund i bilen hem...

Om illamåendet tillåter och vädret är lika bra som det varit idag, åker vi tillbaka i morgon för att röja tomten och städa in oss för detta år.

Nu hejar jag på Malena!
Ha en skön helg.


Fridens liljor!

Biider: Privata

SommarklänningNu har jag lugnat ner mig.
Tack snälla Jessi för snälla och stärkande kommentarer!

Igår haltade jag runt på stan för att finna nya byxor till min växande mage. Jag har tom. växt ur mina gamla mammajeans!
Då jag bor i en liten stad så finns det inte mycket att välja på. Endast två butiker i Ö-vik, säljer mammakläder. Jag var helt inne på att köpa caprijeans  - men icke! Det finns inte i denna stad. Så det fick bli ett par svarta byxor istället.

Jag var även förbi HM en sväng och hittade denna ljuvliga klänning. Jag provade en storlek 38, men inte det inte... ...överdelen på klänningen dolde knappt något.  Men storlek 42 satt som en smäck!
Känns lite att i vecka 28 gått upp tre klädstorlekar, men det får jag gå bort med powerwalks med barnvagnen sedan :-)
Hur som helst, jag är jättenöjd med klänningen, och nu har jag något fint att ha på mig på skolavslutningen.Ha en underbar fredag!


Fridens liljor!

Bild: HM.com

JÄVLA BYRÅKRATI!!!

Bilder från grabbarnas jungfrutur med fyrhjulingen

Känner mig en aning arg för tillfället;
min sjukskrivning gick ut den 10 maj och jag har ringt för att be om en läkartid och en ny sjukskrivning. Idag ringer de upp och erbjuder mig en läkartid för sjukskrivning 1 juni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De kan inte heller förlänga min sjukskrivning innan de träffat mig (denna gång!)
Jag kan ju bara tänka mig, när jag då får min ersättning från FK, de har en handläggning på upp till åtta veckor. Har jag rikitgt tur hinner jag få sjukersättning för maj månad innan jag föder barn och gå på föräldraledighet i augusti!!!!
Då börjar det om (jag vet, för jag har fött båda mina tidigare barn i semestertider)
Förra gången sjukskrivningen gick ut, tänkte jag ligga på förhand och ringde en vecka innan, då fick jag svaret att jag ringde alldeless för tidigt. Jag bad att få träffa en läkare, för jag har svårt att acceptera att man inte kan göra mer, för att lindra detta djävulska tillstånd. Men det fick jag inte! De kunde enbart förlänga sjukskrivningen per telefon de hade inte tid...
Jag kräks dygnet runt, för detta får jag medicin som gör mig helvimsig och trött, foglossningar som heter duga sedan fallet i trappan samt en förmodad spricka i bäckenet, vilket gör att jag går som om jag är i runda slängar 90 år och samtidigt skitit på mig. Inget har förändras sedan sist...

Nu tror jag att jag skrivit av mig!
Efter telefonsamtalet med barnmorskan fick jag en adrenalinkick utöver det vanliga...


Hoppas ni har en bättre dag än jag!
Fridens liljor!

BIlder: Privata

Vecka 28
Nu går vi in i graviditetsvecka 28. Trefjärdedelar av min graviditet har passerat!!!
Man kan känna hur livmodern trycker upp mot revbenen så att de nedersta revbenen spänns ut. Det är betydligt svårare att ta djupa andetag nu. Jag blir också anfådd för minsta lilla.

I vecka 28 är medlelkroppslängden från hjässa till häl 38 cm och barnets medelvikt är 1200 gram. Huvudets omkrets är ca 27 cm.

En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan lilla Livt slå kullerbytta i livmodern. Håret på huvudet har vuxit och hon har fått ögonbryn och ögonfransar. Liv öppnar och sluter ögonen. Man undrar ju vad de ser...?!Bild: Libero.se

Sommrigt á la mama
Dagarna blir varmare och varmare och jag har ett stort behov av att utvidga min gravidgarderob.
Hittade dessa snygga shorts på Asos. Jag hade gärna klickat hem dem om jag bara visste vilken storlek jag skulle beställa. Har lärt mig en dyrköpt läxa, jag måste prova jeans innan köp på grund av mina höfter.


Fridens liljor!


Bild: Asos.com

Nu gäller det!
Sitter framför TVn och håller tummarna för vår operaprimadonna Marlena Ernman. Jag hoppar verkligen att det håller hela vägen för henne.
Sitter och tittar på en maffig öppning som säkert inte var gratis... :-)

You go girl!Bild: Googlad

Tisdag i skogen
Idag vakande jag med ett riktigt illamående igen. Jag fick i mig lite frukost, men det dröjde inte länge förrän det hittat sin väg ut igen. Frukost nummer två, åt jag framför TVn tittandes på Malous program på TV4. De pratade om lille Jack, som föddes för tidigt och tyvärr inte klarade livet utanför magen.
Jag grät, och grät och grät. Tova tittade på mig i soffan såg lite rädd ut och försökte trösta mig. Efteråt, när jag gråtit ut kände jag mig väldigt lättad. Det var skönt att gråta, alla dessa hormoner i kroppen behövde en riktig urladdning.

Nu när det torkat upp i skogen har jag och Tova börjat att gå en sväng i skogen varje dag. Eftersom jag fortfarande haltar runt som om jag skitit på mig så känns det mycket skönare att gå ensam i skogen.
Idag började det regna så snart vi kommit in i skogen. Det var ett härligt friskt duggregn som jag tror att både Tova och jag njöt av. Graviditeten har gjort att jag känner alla skogsdofter så starkt och att halta runt i skogen är som meditation för mig. Jag har alltid med mig en massa hundbajspåsar, både till Tova och till mig, men hittills har jag klarat mig från att kräkas i skogen :-)

Nu är det dags att hänga tvätt!


Fridens liljor!Bild: Googlad

Dagarna rullar på

De senaste dagarna har jag gjort mera än på flera månader tror jag. Detta oxå för att jag trottsar mitt illamående och accepterar att jag spyr på offentliga platser :-)
Fräsch brud va?!

i torsdags tog jag mitt pick och pack och åkte ner till Sundvall för att hjälpa Erik. Vi åt en god middag på O´learys och tillbringade en mysig natt på Elite hotel Knaust. Ett jättemysigt hotell mitt i stan med en underbar frukostbuffé (som jag fick behålla!!!).
På fredagen gick jag en sväng på stan i Sundsvall och hade siktet inställt på att besöka min favoritbutik Zara - men blev otroligt besviken när jag upptäckte att den var borta!
Hur som helst, jag hittade lite andra butiker istället... :-)
Fredagkväll var jag tillbaka i Ö-vik igen och hade en mysig hemmakväll med Noah och Hans, med glass och film i biosoffan.

På lördag var jag återigen on the road - denna gång till en föreläsning på Höga Kusten Hotellet. Illamåendet var med mig hela tiden och jag trodde ett tag att jag skulle måsta springa rakt ut från föreläsningen, men jag klarade mig!
Lördgakväll avslutades med en ljuvlig middag på Hotel Scandic och deras underbara buffé. Ett stort pluss var också att vi där träffade mina kusiner Niklas och Ann med deras familjer. Alltid kul med en spontan släktträff!

Vi avslutade helgen med bad på Paradisbadet hela familjen. Vi kom dit bara 1 1/2 timme innan det stängde, och då fick vi i stort sett hela anläggningen för oss själva.

Hoppas att ni haft en trevlig helg!

Fridens liljor!


Bilder: Googlade

Vacker dagSolen skiner och havet ligger blankt, vilken vacker dag!
Jag älskar verkligen havet, jag tror att jag skulle ha svårt att du där man inte ser det stora blå. Jag knäppte en bild från fönstret och drömmer och sommar och längtar verkligen till kära Herrgår´n i Noringrå och havet. Så fort det blir lite varamare ute skall jag åka dit och städa in oss!!!

Var tillbringar du helst sommaren?


Fridens liljor!


Bild: Privat


Pink Rubber


Hur söta är inte dessa gummistövlar!
Hade lilla Liv funnits utanför magen nu, hade jag beställt dem med en gång.
Jag var egentligen ute efter shyssta gummistövlar åt mina grabbar, men jag tycker inte att jag hittat några coola, och de här går de nog inte med på att ta på sig. :-)

Fridens liljor!

Bild: Ellos.se

Romantik från Asos

 
Jag hittade en underbar kreation från Asos. En romantisk, blommig klänning i 100% bommull.
Eftersom jag skall gå hela sommaren med mage så skulle jag gärna klicka hem denna!

Fridens liljor!

Bild: Asos.com

Onsdag


Rasmus, Noah, Gabriel och Hans i familjen Boijas nya soffa i deras nya hus!!!

Igår gjorde vi en repa på stan för att inhandla lite fotbollsgrejer till grabbarna. Fotbollsskor, benskydd och fotbollsstrumpor för idag har de båda fotbollsträning. (Nu vet man var man tillbringar kvällarna framöver... :-)

Igårkväll åkte vi hem till familjen Boija och tittade på deras nya, fina hus. De har byggt ett alldeless underbart hus ute på landet. Måste erkänna att den svenska avundsjukan kommer lite smygande... Vill oxå ha!

Idag är det tvättning här hemma som gäller. Då jag mått så dåligt så har alla sysslor här hemma blivit lidande.

Ha en bra dag!


Fridens liljor!

Bild: Privat

Välkommen sköna Maj!
(Jag publicerar inte några vackra foton från dopet, då jag inte frågat berörda om det är ok..)


Snart åker MacBooken ut genom fönstret!
Jag har haft problem med internet på min MacBook i flera veckor nu. Alla andra datorer fungerar, även min Iphone, så några problem med nätverket är det inte. Jag har ringt till Appels support i evigheter, men de ber mig bara göra samma ändringar gång på gång och nu har den fria supporttiden gått ut och jag måst betala dyra slantar för att ringa dem. Suck!

Idag är det en grå, kall majdag i Bonässund, bara nio grader ute. Helgen har bjudit på underbart vårväder, dop, och för mig, en hel del illamående,  vi har dock försökt att vara ute så mycket som möjligt.
Valborgmässoaftonen var jättetrevlig, vi bjöd min käre far på middag ute i det gröna, sedan bar det vidare till majbrasan och till kusin Niklas med familj. De har så lägligt placerat sitt hus på första parkett varje år vid brasan...
En jättetrevlig kväll med trevligt sällskap.
Där fick vi även träffa min andra kusar; Ann och Palle och deras famijer, och Palles nyfödde son Molle. Guud vad söt han var!
Molle döptes på Lördagen i Järveds Kyrka, en underbar liten funkiskyrka som nog hela tjocka släkten är döpta i. Lagom stor, för att det skall kännas fullsatt på ett familjedop. Inga tinnar och torn, det är inte en vacker kyrka, men det är en familjär kyrka!
Även mina söner är döpta i denna kyrka, trotts att vi bodde nästan 20 mil härifrån då. Tanken är väl att även vårt lilla Liv skall få döpas här, men till min förskräckelse får jag under dopfesten höra att de tänker riva min älskade kyrka!!!

Illamåendet har inte varit att leka med hela denna vecka. Har varit helt utslagen periodvis. Jag missade min akupunkturtid pga att jag mådde så illa, och nu måste jag nog ringa och boka en ny tid och hoppas på bättring.

Livet i magen växer så det knakar och sparkar värre än vad sina bröder någonsin gjort. Jag har även börjat få väldigt mycket sammandragningar. Magen reagerar på en gång när jag rör mig och anstränger mig.
Längtar verkligen efter att få hålla och lukta på min egen lilla Liv.

Ha en härlig måndag!


Fridens liljor!

Bilder: Privata