Förbannad är bara förnamnet!!!

Inget gör mig så arg som när mina barn behandlas illa av andra vuxna!!!


Återigen ser jag min son i tårar på grund av vuxnas okoncekventa och minst sagt märkliga agerande!

Hela den här farsen började för två år sedan, då min lille son Hans, började spela i Björnligan, (numera Tre Kronors Hockeyskola).
Hans hade då bara åkt lite skridskor innan och väl vad man kan kalla en riktig färsking, men med siktet inställt på att han skulle lira hockey!!!
Efter ett par träningar utbrister ett pucko till pappa, till Erik, men mitt framför Hans, att han inte platsar här och att han bör söka sig till skridskoskolan som Järveds IF leder för nybörjare istället!
Hans blev naturligtvis jätteledsen, och självförtroende svajade rejält.
Men han fortsatte att spela i Björnligan parralellt med träning i  Järveds IFs skridskoskola.

Året därpå tyckte Hans själv att han ville börja spela "riktig" hockey och bad att få börja träna med Järveds IFs nybörjarlag, med barn födda -02. Eftersom Hans har många kompisar som är födda -02, så såg han fram emot att få lira hockey med dem.
Hans fick nobben direkt. Samme man som ett år tidigare hde dömt ut honom på ishockeyplanen i Björnligan var nu tränare för detta lag, och var snabb att påpeka att detta lag var enbart för barn födda 2002, Hans var ett år yngre och därmed inte välkommen.

I år har Hans egen åldergrupp, -03orna startat med hockeyträningar och min lille prins har väl knappt missat en träning sedan starten. De tränar två dar i veckan, vilket är alldeless för lite enligt Hans själv - han vill spela mer hockey! :-)

Nu till saken,.
Igår när jag skulle lämna av Noah, på sin hockeyträning nere på Hovet, utbrister Hans i bilen när vi kommer fram. -Det är ju vårat lag som har träning nu!!! Men mamma, jag har ju missat min träning!!!
Nere på isen är det ett gäng barn som tränar hockey. Hans följer med sin bror ner till klubbstugan för att hjälpa till med utrustningen och när han kommer tillbaka är hans ögon fylld med tårar...
Han har upptäckt att flera av hans kompisar ute på isen!
Jag tar fram min mobil och börjar febrilt kolla mailen och laginfom på webben, för att se om Hans lag har någon x-trainsatt träning som vi missat - men nej...
Jag tittar ner mot rinken för att se vilka tränare som är där. Hans tränare ser jag inte, men däremot ser jag samme man som nobbat och mobbat Hans tidigare...

När vi kommer hem kollar jag Järveds IFs isschema, för att kolla vilka som hade träning innan Noahs lag.
Det var -02orna som hade träning, samma lag och samma tränare som nekat Hans hade nu valt in vissa -03or för att träna med -02orna!!!

Hur förklarar man det för en sjuåring?!?!
Varför får hans klasskamrater träna med dem men inte han?


För mig är det helt obegripligt att man skall börja med denna elitsatsning i en sådan tidig ålder!
Att välja ut vissa som får träna mer än andra är det verkligen ok?
Eftersom de tydligen är få barn i 02-ornas lag, så förstår jag att de väljer in -03or som de anser att de vill ha med när det ska spelas match, med detta träningsfenomen begriper jag INTE!!!

I denna ålder måste väl ändå hockey handla om att barnen ska ha roligt och att fånga upp ett intresse. Att alla barn är lika mycket värda och att alla får vara med, oberoenda av hur duktiga de är eller vem de har som förälder!!!! Denna särbehandling är allt annat än rolig för de som inte är invald i denna "specialstyrka".
Jag måste starkt ifrågasätta klubbens policy i detta avseende!

Är det avsaknad av social status som gör att människor beter sig så illa åt när de har chans till lite auktoritet i form av en tränarroll?
Jag vet inte, men efter all skit som varit med denne man så är jag helt klart en smula BITTER!!!!


Önskar dig en fin dag,

Fridens liljor!


Kommentarer
  Stolt och arg faster!

Åh vad jag blev arg och rent förtvivlad när jag läste detta inlägg. Jag blir så besviken på vuxna människor som beter sig på detta minst sagt klanderliga sätt. Hur kan man få särbehandla barn på detta vis. Precis som du skriver Susanne så är det väl meningen att barnens intresse för sporten ska väckas till liv i denna ålder och att de ska få ha roligt samtidigt som de får en lagsammanhållning. Hur man kan få utesluta barn på det här sättet är för mig en stor gåta. Jag vill svära rakt ut och fy, ve och fasa för människor som tar sig rätten att trycka ner ett barns självkänsla. Rent ut sagt förbannad blir jag då jag hör båda mina brorsöner prata på glatt om hockeyn och sedan få dylika kommentarer och ageranden slängda i ansiktet. Usch för en sådan människa som verkar må gott av att såra andra och framförallt barn. En tränare som tar sig den makten och positionen att uttrycka sig så fult och klumpigt borde ifrågasättas av föreningens styre anser jag. Jag är så stolt över dessa pojkar och deras fina framgångar i sporten med allt vad det innebär och det sårar mig som faster väldigt djupt då jag får läsa detta. I och med mina starka känslor kan jag bara föreställa mig hur ni som föräldrar känner. Hans ska veta att han är en fena ute på isen och att det är det andra lagets förlust som inte får ha med en sådan fin pojke i sitt lag. Jag hoppas innerligt att Hans låga fortsätter att brinna för hockeyn och att denna elaka tränare en dag framöver får äta upp sina ord med råge!

Varma kramar till hela familjen från faster i Sundsvall!

2010-12-10 @ 15:21:36
  Mamma utan bogg :)

Gled in här på ett bananskal och har nu läst ditt inlägg och är så himla arg! Att VUXNA kan bete sig såhär MOT BARN! Helt j*a sjukt! Förstår verkligen att du är arg upprörd och ledsen, det är verkligen helt befogat. Har själv en liten kille (som dock är för liten för hockey), och det skär verkligen i mammahjärtat när jag läser dina ord. Det är verkligen inte OK att agera så här som tränare för så små barn! Tycker jättesynd om Hans och det är så sjukt fel att han ska behöva utsättas för detta. hade det varit mit barn så hade jag kontaktat klubbens styrelse/ordförande och berättat vad som hänt för så här får det bara inte gå till.

Lycka till och ha en fin helg!

2010-12-10 @ 20:50:38
  lara.eriksson

Ett påpekande: det är tränaren i Hans lag som avgör vilka som ska få träna med -02 orna. Oftast görs den bedömningen i fråga om hur den som ska träna med ett år äldre lag står sig i förhållande till dessa.

2011-01-08 @ 15:41:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar: