Hjärtlig sommardröm





Denna sommarklänning från Asos får en verkligen att längta till våren och sommaren då man kan gå lite mera lättklädd.
Jisses vad mycket fint det finns för gravida nuförtiden!  Det låter som om det var en evighet sedan jag var gravid senast, men det har verkligen hänt mycket på 6 år!!!
Då fanns det inge snygga mammakläder alls, men nu! Man skulle bli ruinrad om man köpte allt snygg man såg...


Fridens liljor!

Bild: Asos.com

Åter på banan




Solen skiner ute och jag mår faktiskt inte så illa idag.
Har haft en riktig gris-helg. Illamåendet har tagit överhanden och min kära familj har fått stå ut med ett illamående monster som inte orkar att göra nåt.

Kul att Magnus vann Let´s dance, mina grabbar var helnöjda med reultatet, troots att båda hann somna i soffan innan det var över.
Jag tyckte att hans Baloudans var hur kul som helst!!!

Jag var på akupuntur i söndags men tycker inte att det hjälper ännu. Jag fick ytterligare en nål i mig denna gång - i magen. Det känns lite otrevligt trotts att man vet att nålarna aldrig skulle nå barnet....

Jag har även träffat min ayurvediska läkare, som tror att min trötthet beror på mitt låga blodtryck, så nu kommer jag att äta en brun kletig pasta som smakar pepparkaka två ggr per dag i syfte att höja mitt blodtryck.

Nu är det dags att ge sig ut på stan, jag skalll posta några brev och besöka apoteket och fylla på medikament-förådet :-)

Ha en bra dag!


Fridens liljor!



Bild: Googlad

Heja Magnus





Jag och grabbarna sitter spikade framför TVn och hejar på bjässen Magnus i Let´s Dance. Det är ju helt fasionerande att se den stora karln röra sig på dansgolvet!


Bild: magnus-samuelsson.net

Bebben badar i olivolja





Ett av mina cravings just nu är grekisk sallad. Och eftersom illamåendet och de medföljande kräkningarna gör att man aldrig vet "vad man får behålla" så känns det som om denna craving är helt ok även fast jag DRÄNKER in salladen i olivolja.

Nu skall jag ta min eftermiddagsmedicin och hoppas att jag mår så bra att jag kan hänga på min kära väninna M-L på stan en sväng!

Ikväll sker min andra session akupunktur på förlossningen. Måste erkänna att jag gruvar mig KRAFTIGT då jag tyckte att den förra var en mycket obehaglig upplevelse utan att jag kännt någon skillnad på illamåendet efteråt. Men, men, de sa att jag måste ge det minst tre gånger innan jag upplever en förbättring. Så jag lever på hoppet.

Fridens liljor!


Bild: Privat

Istället för snickarbyxor



   

Only har fått in en del fint i webbshoppen. Denna klänning tror jag kan passa även en högravid kvinna...
Fast jag tror jag hade bytt dessa lackpumps mot dessa snygga sköna gladiatorsandaler.
Vad tror ni?


Bild: se.Only.com

Grå Fredag



Äntligen fredag, och en ny helg närmar sig med stormsteg! Jag älskar fredagar, då man vet att man har hela helgen framför sig och att man får umgås mera i familjen. Idag är min älskling i Sundsvall och jobbar, och det dröjer fram till sena kvällen innan vi  i familjen får träffa honom. Men den som väntar på något gott...

Jag var uppe med tuppen idag, då lotten föll på mig att åka och lämna barnen på dagis/skola. Det gäller att kliva upp i god tid för att "göra bort" värsta illamåendet hemma innan man kommer på dagis. Det vore ju inte så skoj att behöva rusa in på toa i kapprummet för att kräkas.. :-)
Den nya medicinen jag fått fungerar sisådär, jag kräks inte lika ofta nu, men mår i stort sett lika illa.
Jag klarade mig från pinsamheter och sitter nu här hemma och skall försöka få i mig min andra frukost...

Vädret utanför fönstret är gråt och trist, lite lätt, lätt snöfall och kallgrader. Men enligt Nyhetsmorgon så hade vi  i norrlandskusten stora chanser på sol. (Jag dansar soldansen...)


Ha en topprenbra start på denna helg!


Fridens liljor!


Bild: Privat

 

Hittat i hyllan






När jag var och handlade mat inför helgen sprang jag på en för mig ny thesort. Berry Delight är en koffeinfri dryck, vilket passar mig, då jag gladeligen kan hinka i mig ett par stora koppar the på kvällskvisten. Denna dryck innehåller bl.a. hibiskus, korint, apelsinskal, fläder, hallon och jordgubbar.
Mumma!!!

Ha en skön kväll

Fridens liljor!


Bild: Privat

Nagelsnygg





Igår vad jag hos Anasstasias Nails och fick mina naglar fixade, så nu känner jag mig nagelsnygg igen.
Hon är en jätteduktig tjej som driver sin salong inne i stan. Hon jobbar med gele och gör förstärkning på mig, och mina naglar mår bara bättre och bättre efter varje besök. Jag gillar besöken, under tiden som min gamla förstärkning löses upp får jag sitta och njuta i en skön massagefåtölj och dricka en kopp kaffe. Att hon är otroligt trevlig är ju också ett stort pluss!

Bild: Privat

sommar rabatter...




Kanske inte blommrabatter ännu då...
...men HM erbjuder 10% rabatt på hela sortimentet  t.o.m 8 april, när du handlar från katalog eller via hm.com. Jag har hittat dessa snyggingar som jag gärna skulle vilja ha i min garderob.
Ange rabattnummer 8366 när du shoppar!




Bild: HM.com

Solig Torsdag




Visst är det härligt att vakna upp med solen som skiner in genom sovrumsfönstret! Visserligen försov vi oss en aning, och det var kaos här på morgonen, men man får energi av det vackra vädret.

Igår gjorde jag mitt sista besök hos distriktsköterskan och fick betyget godkänt, dvs inga flera besök dit. Jippie!
Jag skall dock fortsätta med smärtstillande någon vecka till.

Mitt lilla liv lever rövare i magen numera och gör sig alltmer påmind. Det är härligt att känna dessa puffar och sparkar.  Det får en att tänka att trotts att man mår som man gör - så är det värt all möda!

Ha en solig torsdag alla!

Fridens liljor!


Bild: Googlad

Våffeldagen





Som sig bör har vi ätit våfflor idag. Denna gång testade jag Josefins recept och de blev supergoda! Till detta serverades grädde och frusna bär, hallon och blåbär.
Jag såg till att ta min medicin mot illamående i god tid innan, men jag måste säga att oset som blir av våffelgräddning inte är att leka med när man mår som en räka.

Nu är det snart dags för Halv åtta hos mig, som mina små grabbar gillar att se tillsammans med mig. Det bådar bra för framtiden, killar som gillar att laga mat!

Ha en skön kväll!


Bild: privat

Onsdag



Gårdagskvällen tillbringade vi hos min kära mamma och hennes B.O. Vi fick en massa go´fika och höra hur trevligt de har haft det på en av Kanarieholmarna.
Även idag har jag fått sovmorgon, min kära man kliver upp och sköter markservicen, innan han skjutsar barnen till skola/dagis. Du är underbar!!!

Något som inte var fullt lika underbart var min första session akupunktur.  Jag fick en nål rakt i huvudet, den gjorde inte ont utan fick mig mer att känna mig lite groggy. Men sedan fick jag två nålar i handlederna och j-lar vad ont det gjorde! Jag fick ligga så i ungefär en kvart och just när det hade börjat kännas lite bätte i handleden, kom kvinnan tillbaka och snurrade på nålarna tills det gjorde ordentligt ont igen. 
- ja,ja, hjälper det så kan jag gå dit varje dag.

Idag skall jag måla sista varvet på fönstret i garderoben, sedan blir det förhoppningsvis sista besöket hos diskriktssköterskan, sedan blir det nagelfix.


Ha en great onsdag!

Fridens liljor!



Bild: CaesarCollection.se

Tipsigt!






Passa på att shoppa till dig och babyn! Babyshop.se har fri frakt på alla beställningar resten av månaden.
Dessa söta mammajazzbyxor finns i flertalet färger och kostar 498:-.


Fridens liljor!


Bild: Babyshop.se

My boys!






Två underbara killar på väg hem från skola/dagis igår...
Idag är det ett helt annat väder, solen skiner och det droppar från taken.  Yes, kom nu våren!
Jag kan inte låta bli att längta till sommaren, eller sensommaren, typ runt den 9 juli då lilla Liv skall titta ut.

Idag skall jag besöka förlossningen, inte för att föda, utan för att på testa akupunktur för detta j-la illamående. Jag är  normalt lite sprut och nålrädd, men fungerar detta så är det helt klart värt besvären.

Ha en skön vårdag!


Fridens liljor!


Bild: privat

Blommigt till sommarmagen






Jättesöt, blommig sommarklänning från Asos i helt rätt kurs. Har hittat mycket fint hos Asos på senare tid, men det mesta har kostat en hel del. Denna går lös på 379:-  + frakt, helt ok i min mening. Man vill ju inte lägga ut en förmögenht på kläder man endast använder under en väldigt kort tid.


Bild: Asos.com

Läxmys




Efter middagen har jag och Noah haft läxmys. Vi försöker mysa till det med tända ljus och skön musik, allt för att göra det lite trevligare, och det fungerar. Läxläsningen sker under mindre tjat och stånk och stön nu. Det är till och med så att lillebror blir lite avundsjuk och vill ha läxa han med. Hoppas att det håller i sig ett par år.... :-)

Nu skall jag försöka finna inspiration till att fortsätta målningen av garderoben, sen blir det Halv åtta hos mig med grabbarna.
När de gått och lagt sig tänker jag hoppa i badet

Ha en skön kväll!


Fridens liljor!

Bild: privat

Måndag igen







Så var det återigen måndag och start på en ny härlig vecka. Solen skiner utanför och det känns verkligen som om våren närmar sig även norrland.
Denna dag skall jag göra ett besök till på vårdcentralen och disktriktssköterskan angående mitt lilla bäckenproblem. Jag hoppas på ett slut på detta snart!

I går var jag och Hans och gjorde en repa på stan medan storebror var på födelsedagskalas. Vi hittade lite coola accessoarer till grabbarna och dessa två söta hjälmar till vårt lilla Liv.

Ha nu en skön start på veckan!


Fridens liljor!

Bild: privat

Snart är helgen slut...



Nygligen hemkommen från goda vänner. Proppmätt och helnöjd. Sara och Magnus hade födelsedagkalas hemma, och jag var där så länge att jag hann med att få tårta, sen middag och sedan tårta igen! Underbart god tårta, för att inte tala om middagen...tusen tack, Sara!
Är det det som kallas snyltgäst? :-)

Nu skall jag se klart på Beck-filmen och gosa med Tova, som tycker att jag lukta alldeless förmycket Berner Sennen...

Go kväll!


Bild: Googlad

En stjärnpilot





Hans är en riktig teaterapa. Vi två är ensamma hemma just nu och poppar Star Pilots på högsta volym. Han ger gärnet med mig och Tova som fans i soffan. Grannarna undrar nog vad vi pysslar med.
Gårdagen var en lugn och skön lördag, jag och grabbarna var hemma hela dagen och njöt av solen och det varma vädret. Min käre far kom förbi och hjälpte mig med att fixa handtag på en byrå i garderoben, så snart, snart känns garderoben KLAR! Mitt största problem är nu vad jag skall ha för lampa i taket...

Tanken var att vi skulle fixa lax till middag, men när Erik kom hem kändes det jobbigt och som att det skulle ta för lång tid. (Det är alltid mannen i vårt hem som fixar fisken...) Så istället åkte vi iväg på Scandic och åt en buffémiddag.
Jag kan verkligen rekomendera deras lördagsbuffé! Personalen är jättetrevliga, maten är suverän och det är barnvänligt till tusen. När barnen ätit färdigt så finns det ett lekrum som de kan smita iväg till, och då kan man som vuxen njuta av efterätten och kaffet utan tjat....och allt till en mycket billig penning!


Fridens liljor!



Bild: privat

Nu är det klippt








Jag har klippt min lilla dvärgpudel i ansiktet och jag måste säga att likheten med denna pippi är slående!

God kväll!

Bild: Googlad

Toksöt från Diesel




Hittade denna ljuvliga sommarklänning från Diesel när jag besökte Asos Kids i morse. Jag måste erkänna att det suger i "shoppa rosa saker till lilla Liv tarmen" nu, men klänningen finns i storlekar från 6 månader till 18 månader. Liv kommer om allt går enligt planerna att födas i början av augusti, så när hon kommer i minsta storleken är det juletid...

Matcha detta med ett par Ugg-look a likes...

Dream on baby...


Bilder: Asos.com

Jag har fyndat






När jag besökt Lagerhaus senast gjorde jag ett riktigt FYND! Jag shoppade dessa vackra plastbestick till en spottstyver av vad de kostat. Nu har jag vackra plastbestick till hundra gäster till mitt och mannens bröllop nästa sommar!
Det är bra att vara ute i tid eller hur?! Tanken var att vi skulle göra slag i saken i sommar, men då vi fick vårt efterlängtade lilla liv i magen så beslöt vi att skjuta upp det ännu ett år.

Min dröm är att få gifta mig i den vackra kyrkan i Nordingrå och sedan ha bröllopsfesten ute, på  "vårt" ställe vid havet i härliga Noringrå.


Bild: privat

Go morgon fredag






Äntligen fredag!
Idag skall jag hinna med att ta hand om både mig själv och mitt hem. Dammsuga huset och lägga en vitaminmask i ansiktet. Håret kanske får en mask också om det vill sig väl... Jag ser helt galet glåmig ut. Jag hade gärna besökt solariet flitigt nu, om det inte vore så att jag får sådana figmentfläckar av solen när jag är gravid.
Jag brukar använda min BUS från Decleor, men just nu tycker jag att den luktar sååå illa. Dessa graviditetshormoner!

Jag har suttut och tittat efter en bra "amningsfåtölj" och denna Candy från Troeds tycker jag var fin. Jag har inte tidigare jobbat med Troeds, så det skall bli spännande och se om de håller kvalitén.


Ha en ljuvlig fredag!



Fridens liljor!

Bild: Troeds.se

Medelhavsinspirerad




Idag började jag dagen med en hemgjord grekisk sallad. Tomat, gurka, paprika, kalamata oliver, grekisk kryddmix samt en underbar olivolja från Chania som jag fyndade på gourmetshoppen Lidhl förra veckan. Vilken toppenfrukost att börja den här soliga dagen med!
Jag kan äta lite vad som faller mig på till frukost, och ännu värre har det blivit sedan jag blev gravid...
Vad äter ni till frukost?

Bild: Googlad

Kvällsmys



Susannes


Idag, har jag inte fått någonting vettigt gjort. En dag som bara kommit och gått, utan att lämna några stora spår i historien om Susanne.
Ikväll ska jag tappa upp ett bad, göra en inpackning i håret, färga och plocka brynen och bara rå om mig själv en stund.
Hoppas ni alla får en underbar kväll.

Fridens liljor!

Bild: privat

Sommar feelings

strå clutch från Asos.com  Susannes Liv

Jag har en stor kärlek till väskor och denna stråcluth från Asos skulle jag gärna strosa omkring med i sommar. Priset är inte dumt det heller, för 200:- plus frakt kan den bli din!
Nu borde ju jag kanske hellre titta på skötväskor, men det är på något sätt inte lika kul...
Någon som har ett bra tips på snygga och praktiska skötväskor?


Fridens liljor!

Bild: Asos.com

Inga mirakel





Sjukgymnasten hade inga mirakelkurer att komma med. Han kände och klämde en del på mig och konstaterade att han också trodd att jag fått en spricka i bäckenet och att det inte fanns mycket att göra mot smärtan. Jag skall försöka röra på mig och så fick jag prova ett bälte,  mot foglossning, för att se om det kan hjälpa. 
Jag lever på hoppet :-)

Bild: Googlad

Måndag morgon



God morgon. Vilken underbar söndag! Strålande sol och plussgrader, nu känner jag våren nalkas...
Jag tillbringade halva dagen i en ishall, Noah hade sin sista cup för säsongen och hela laget kämapade fram "segrar" i alla matcher. Trotts att man vill tona ner vinnandet och målstatistiken,det skall inte vara så tävlingsinriktat i den här åldern, så frågar du barnen - då har de stenkoll på hur många mål de gjort och om de leder eller "ligger under". Nog om detta.
Efter cupen fick vi ändå tid att sitta ute i solen någon timme och bara lapa sol och dricka en god kopp the.

Idag skall jag träffa sjukgymnasten och se om denne har några tips på hur det onda i bäckenet skall gå över. Hoppas hoppas, jag går fortfarande som jag skitit på mig. Det är underbart med barn, en dag förra veckan, när jag skulle hämta barnen från skolan/dagis så sitter de ett par små flickor i en snöhög och tittar på mig "-vaför då du så konstigt, det ser ju jättedumt ut?" säger hon med en gång utan att blinka. Efter att jag förklarat att jag ramlat så frågar hon "-varför är du så tjock? Har du en bebis i magen?"
Barn är härliga, och ärliga!

Önskar er en god måndag.

Fridens liljor!

Amerikanare i köket





Jag har en liten önskan om att ha denna americanare hemma hos mig i köket. Just denna assistent, från KitchenAid finns ju i en massa olika härliga färger, men i mitt hem skulle jag gå på en vit.
Jag tror att det skulle bli så mycket roligare med köksstök med en vit KitchenAid vid min sida!
 

Fridens liljor!


BIld: Frapp.se

The "Final" countdown






Om ett par timmar drar det igång - finalen i Melodofestivalen!
Hela familjen kommer att sitta redo framför TV-duken.
Min personliga favorit är Alkazar, men jag tippar pojkbandet EMD som kvällens vinnare.

Den som lever får se...


Fridens liljor!


Bild: Svt.se

L.A.M.B till kanonpris





Jag var inne och kikade på Asos rea och hittade dessa satin sandaletterna från L.A.M.B till varkpriset 1 492:- (Ordinarie pris 3 241:-). Hade det inte varit för att jag förmodligen inte kommer att kunna gå så mycket i högklackat detta år så hade jag slagit till. Jag gillar modellen skarpt.



Bild: Asos.com

Sista rycket



I morse var jag med Hans på skridskoskola, sista gången för säsongen.Nu stänger de agregaten som sköter isen på vår uterink. Järveds ishockeyrink måste ha sveriges vackraste läge! Det ligger på en kulle med utsikt över havet. Och en dag som denna, med strålande sol och nollgradigt så är det en fröjd att som förälder så vid sidan om och titta på. Jag önskar att jag hade tagit med kameran...

I dag står utelek och en del pappersfix på agendan. Sedan till kvällen är det naturligtvis Melodifestivalen framför TVn som gäller för hela familjen!
Vad pysslar ni med en dag som denna?


Fridens liljor!

Spara eller slösa?


 
VS


När jag var i Aten för ett par år sedan, besökte jag Sephora och köpte med mig hem en jättebox att ha alla sminkaterajler i. Ett riktigt fynd tyckte jag då.
Nu är jag på jakt efter en likande, fast snäppet mindre.
Jag har länge sneglat på Make up Stores box för 1 595:-, men nu har jag även hittat en i samma storlek från - Jula!!!! Denna kostar endast 399:- och finns även i aluminium.
Nästa besök ner till Sundsvall kommer att innefatta ett besök hos Jula!

Vilken hade du valt?




Bilder: Makeupstore.se och jula.se

Idag skall gräsmattan fram!


I vårt vardagsrum har vi en stor svart viscoseryamatta under vinterhalvåret, och byter den sedan till en likadan fast grön under sommarhalvåret. En jättehärlig matta, som leder tankarna till en grön sommaräng! 
Jag har försökt att få mera vårkänslor här hemma, men inte lyckats. Det måste vara mattan som saknas...
Kruxet är bara är den är 3x2 meter och väger bly, så jag måste nog vänta till mannen kommer hem och kan hjälpa mig - men idag skall gräsmattan fram!!!


Fridens liljor!


Haléns

     




Lite retro,filmstjärneglamour a lá 60-tal.  Jag har plockat ihop några häftiga accessoarer till min favorit bland strandkläder denna vår, Halens "lilla prickiga".  Alltihop kommer i från Haléns


Bilder: Halens.se

Vecka 19





Trotts att jag blev tillbakaflyttad sex dagar och nu är beräknad till att föda den 9 augusti, så befinner jag mig nu i v 19. Det känns lite surt att bli snuvad på sex dagar när man mår så illa, men den som väntar på något gott...
I dag skall jag tillbaka till spec.mödravården för en träff med läkaren och jag hoppas att denna har någon mirakelkur mot detta illamående.

Hur som helst, längden på mitt lilla liv är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Hon väger cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas bebisens hörsel. Hon blir medveten om ljuden i dess omgivning. Nu hör hon blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, mitt hjärtslag och mitt tarmbubbel. Min ljuvliga stämma når tydligen också in i hennes tidiga medvetande. Hon kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar!


Bild: Libero.se

Mitt lilla Livs första plagg




Jag och min Hans var på stan och hittade dessa söta plagg till det lilla livet. Det är helt otroligt vad min lilla femåring kan tycka att det är kul att shoppa kläder.
Hans älskar även accessoarer, här på bilden har jag tagit med ett halsband som han gjort på dagis åt sin lillasyster.

Jag önskar er alla en härlig torsdag.

Fridens liljor!


Bild: privat

Morgonstund




Jag känner att en förkylning är på gång. När jag vaknade i morse var näsan täppt och halsen är ond... Jag har bombarerat mig med C-vitamin i form av massor med presssade citrusfrukter, samt en bärsmoothie gjord av hallon och blåbär. För att ytterliogare bränna bort baccilusker så avslutade jag "operation utplåna förkylningen" med en stor kopp grönt the och två matskedar Sambal Oelek. Inte speciellt gott i koncentrerad form, men jag inbillar mig att det gör susen.

Vad gör ni för att råda bot på förkylningar?


Bild: Googlad

Jumpsuit






Denna Jumpsuit i demin skulle jag gärna ha i min garderob i vår, dock tror jag ite att jag skulle få plats med magen i den.... Den finns has Asos och kostar 1 261:-.

Nu skall jag röra ihop en morgondrink och ringa barnmorskan. Läkarens order, tydligen hade jag något som hette ketoner i mitt urin, och det skall tydligen inte vara helt bra... Men det är inte konstigt, så mycket som jag kräks så är det inte alltid det som är allra nyttigaste som man får behålla.
Men nu är det ju mindre än fem månader kvar!

Hoppas ni alla får en toppendag.


Fridens liljor!



Bild: Asos.com

Think pink




Jag vet att man borde låta bli  - men efter beskedet att jag har en liten tjej i magen kan jag bara inte låta bli att titta på alla bebisgrejer i min favoritfärg - rosa. 
Denna napp kommer fråb Babyshop, där man även kan hitta nappar av märket Armani. Det skall börjas i tid med märkshysterin... :-)

Nu skall jag lägga mig och mysa i soffan tillsammans med Tova, i brist på man i huset...

Ha en skön tisdagkväll!


Bild: Babyshop.se

HelloKitty med bling






Jag är helt nöjd med min lilla vita MacBook, men visst är denna bedårande!? 
Nu har jag hittat en ny webshop, Gadgetgirl, fullprppad med prylar som man inte visste att man behövde...

Bild: www.gadgetgirl.se

Middagen avklarad






En helt galet dålig bild, men ack så gott.
Det blev pasta con pollo e spinacci, alltid lika gott och riktigt uppskattat av barnen. Inte helt väntat första gången jag gjorde den då den innehåller både soltorkade tomater och pinjenötter...
Till detta serverades pasta, färskriven parmsan och grekisk olivoja ringlad över allsammans. En riktig kaloribomb. Mums!

Till detta behöver du:

Kycklingfiléer
Olivolja
Bladspenat
Soltorkade tomater
Pinjenötter
Gul lök
Vitlök
Grädde
Salt & peppar

Pasta
en god Parmesanost
samt en fräsch sallad


Fridens liljor!

I-landsproblem




Jag blev så glad då jag såg att HM hade fått in nya amningsbhs i sin webbshop. Men lyckan blev kortvarig då jag snabbt insåg att de inte har min storlek.
Varför har de bara större kupor för större kvinnor??!! Även vi mindre får ju jättebomber  i väntans tider ju...
Ja,ja det är ett av mina I-landsprobem.


Fridens liljor!

Bild: HM.se

Jag behöver space





Jag måste fixa med mer förvaring när vårt lilla liv kommer till världen. Det rum som hon kommer att få är nu fullt med grejer, ni vet, ett sådant rum där man stoppar allt man inte riktigt vet var man skall ha. Samtidigt använder vi det nu som kontor och har en massa pärmar odyligt.

Min plan är att flytta kontorsplatsen till under trappen och det tror jag kan funka. Men vad gör jag med resten av grejerna??!!
Jag gillar väggförvaring och dessa från HansK gillar jag skarpt.
Vad tycker ni?

Trött Tisdag


Jag sov länge idag. Känner mig ändå trött och hängig. Jag brukar försöka få i mig en nyttig och bra frukost, men idag räckte orken bara till en kopp the och rostade frallor...
I morse ringde jag läkaren och fick en tid till sjukgymnasten nu på måndag. Jag hoppas verkligen att de kan hjälpa mig med smärtan i bäckenet. Det känns inte ok och äta så mycket smärtstillande som jag gör nu, med en liten i magen.

Igårt kväll satt Erik och jag och tittade på  dokumentärfilmen Bedragaren, den handlar om en kille som åkt runt och lurat folk i hela världen. Man blir alldeless fashionerad av hur killen fungerar. Han låtsades bl.a  vara en biskop och vigde folk, samt att han lurat åt sig miljoner.  Vissa människor har verkligen inge skrupler. 
Hur som helst, en underhållande film.

Ha en trevlig tisdag.


Frdens liljor!

Vårkänslorna som försvann...

 


Efter ett par dagar med milt och vackert väder så har vårkänslorna kommit krypande. I Lördags åkte grillen fram och vi grillade parisare till barnen och majskolvar till oss lite större, en underbar känsla att sitta i solen och känna doften av grill...      
Grannarna trodde väl att vi var tokiga.
Nu har desvärre vårkänslorna blåst bort, efter en kort promenad med Tova i snöyra.


Fridens liljor!

Bild: BerdePlants.se

Mitt lilla liv är en - Liv



I onsdags var jag och Erik på rutin ultrajudsundersökning. Vi fick se det lilla livet från alla möjliga vinklar. Alla händer och fötter på plats och den var riktigt livlig i magen. Sköterskan förklarade att bebisen med tillhörande livmoder låg på ett sådant sätt att det brukar dröja lite med att känna sparkar. Den känns skönt att veta då, jag kännt sparkar mycket tidigt när jag väntade Noag och Hans, men endast kännt enstaka sprattel denna gång...
Vi var båda väldigt ivrig att få reda på könet denna gång, men chefen på sjukhuset hade bestämt att de inte fick berätta. Det hade bestämts sedan det uppdagats att en kvinna två gånger gjort abort i 18:e veckan sedan det visats sig att hon väntade flickor. Vi tjatade och tillslut zomade hon in två bilder på livet, som hon skrev ut. Hon fick inte säga vilket kön men hon sa att "om vi säger så här, är det en pojke så ser man ju en snopp.."  Och det gjorde vi inte. Vårt illa liv i magen är denna gång en liten flicka - en Liv!!!

Bild: Ellos.se

Ny vecka



Förra veckan var ju sportlovsvecka och jag försökte att hitta på en del aktiviteter med mina ljuvlingar. Man är ju lite begränsad när man haltar runt med spricka i bäckenet...
Det blev i alla fall en tripp upp till Umeå och Leos lekland,som var hur kul som helst för både stora och små. Kan varmt rekomendera ett besök dit.
Sedan var det pulkåkning och badning som förgyllde våra sista lovdagar.
Nu är det en ny vecka med nya möjligheter!


Fridens liljor!

Tisdag





Kroppen fungerar verkligen annorlunda när man är gravid. Jag har under mina två tidigare graviditeter smörjt min växande mage med cocoa butter från Bodyshop, för att undvika strechmarks. Det har fungerat jättebra förövrigt, inte ett strimma på magen. Jag har älskat doften och har sett det som en trevlig rutin att smöjra kroppen med detta två gånger om dagen  - tills nu.
Jag håller på att kräkas när jag känner doften. Från en dag till den andra tycker jag att det luktar snusk.
Nu måste jag hitta en ny favoritdoft att kladda magen med.

Fridens liljor!


BIld: thebodyshop.se

Update



Jag hoppas att ni alla haft en härlig helg. Själv började helgen med attt spendera hela fredagen på sjukhuset.
Efter mitt fall i trappan har jag helt förklarligt haft väldigt ont i kroppen, men på fredag förmiddag hade det mesta ömma i kroppen försvunnit - förutom en j-vla värk i bäckenet. Så jag ringde mödravårdscentralen men det var inte deras bord, de hänvisade mig vidare till vårdcentralen, som nog tyckte att detta var ett fall för mödravården....
Hur som heslt så fick en tid senare på dagen och när jag väl kom dit så skulle det kollas grejer!!! De skickade mig vidare till akuten med en remiss. Men på akuten hade de fullt upp. Fick träffa en massa läkare och en hel del väntan mellan varven. Jag fick se mitt lilla liv på ultraljud, det snurrade och sparkade och det var underbart att se mitt i allt.
Summa summarum av hela vistelsen - jag har nog fått en spricka i bäckenet, och det är inget att göra något  åt. Värktabletter och gå som om jag skitit på mig en par veckor -  om jag har tur.
Sammanlagt satt jag på akuten i 8 timmar och då vill jag lova att jag var glad över min Iphone, så att jag kunde roa mig med att surfa runt och läsa en massa härliga bloggar.
Nog om detta, resten av helgen blev btydligt trevligare. Min äldsta son Noah, hade ishockeykupp och vann samtilga matcher. Såg melodifestivalen med familjen och tyckte det var synd att min vänninas låt inte kom med till andra chansen - annars är jag nöjd med helgens resultat...:-)

Gårdagen tillbringade vi hos min kära mamma, vi åt en god viltgryta till middag och en underbar cheesecake till efterrätt...

Fridens liljor!